úterý 31. ledna 2012

Černý důl - Smrčina

Loučkaření ve stínu Černé hory.

Nedávno jsem na mapě narazil pod Černou horou na slibně vypadající, 1,6 km dlouhý, sjezdík, takže když z Černého dolu hlásili sněhovou kalamitu, bylo jasné, že přišla ta pravá chvíle.


Zobrazit místo Černý Důl - Smrčina na větší mapě

Zaparkovat se dá přímo v Černém dole (třeba na parkingu u skiareálu). Trasu bych doporučil začít v údolí Zrcadlového potoka a odtud vystoupat na Smrčinu. Právě Smrčina, údolí Bolkovského potoka a Hladíkova výšina jsou zlaté hřeby téhle cesty. Dal by se tu udělat malý okruh a strávit celý den pohodovým loučkařením. My jsme to ale natáhli k Hofmanovým boudám a od nich vystoupali po žluté na upravenou běžeckou stopu stopu (modrá).

Jelikož se čas rychle nachyloval, rozhodli jsme se sjet od Zrcadlovek po žluté do Černého dolu. Že to bude přísný sjezd jsme věděli z mapy, ale nakonec nás to přeci jen dost zaskočilo. Na XCD lyžích by se tu člověk asi vyřádil, ale na běžky to bylo trochu moc. Naštěstí se stopa asi v polovině stočila ze žluté víc na vrstevnici a dalo se to v pohodě dojet.

Ten sjezdík ze Smrčiny jsme nakonec museli podstatně zkrátit. Bylo hodně prašanu a lyže v něm moc nechtěly jet, tak jsme to radši vzali zprudka přímo do údolí Bolkovského potoka - škoda snad příště.



Honza

2 komentáře:

  1. Kraaasa :) Skoda len ze musim sediet v robote a cakat na vikend ach jaj :)

    OdpovědětVymazat
  2. Však už je čtvrtek :)

    OdpovědětVymazat