neděle 25. září 2011

Sezóna 2011/2012: Co si letos (ne)koupíme

Ve vzduchu začíná být cítit podzim a pomalu přichází čas těšení na první sníh. Někteří výrobci už odhalili na svých webech produktové řady pro letošní sezónu, tak proč si tak trochu nezaslintat nad tím, co si zase v Čechách  nekoupíme, protože to sem nikdy nikdo nepřiveze.
 

Veškerou BC výbavu od níže uvedených výrobců najdate zde v přehledné tabulce.  

Fischer
Největší Evropský výrobce přichází jako každoročně s nejvíce novinkami. Stejně jako vloni, nabízí dvě řady lyží pro backcountry touring: Backcountry - určenou pro pohyb v neupraveném terénu, a S-Bound, která vyplňuje mezeru mezi bežeckými a telemarkovými lyžemi. Právě S-Bound řada prodělala nejvíce změn: Zmizely tři nejnižší modely (Outbound, Silent Spider a Adventure, které se tak nějak divně křížily s řadou Backcountry), Snowbound a Outtabounds byly přejmenovány na S-BOUND 78 a S-BOUND 88 (u S-BOUND 78 lehce upraven sidecut) , přibyly nové superširoké S-BOUND 98 a ultraširoké S-BOUND 112, všechny S-Boundy teď mají ocelové hrany po celé délce lyže (vloni ještě poloplastový MOUNTAIN EDGE TEC), novinku NORDIC ROCKER CAMBER (přizvedlá špička pro lepší pohyb v terénu) a nový protismyk OFFTRACK CROWN. U Backcountry řady zůstalo vše při starém, snad jen u modelu E89 dali místo ocelových hran MOUNTAIN EDGE TEC. Boty a vázání jsou stejné jako vloni.

Kromě toho ještě Fischer vyrabí pěkné BC hůlky BCX Variolight.

Jinak letos připravil Fischer počeštěnou verzi svého nového webu, takže pro další info a pěkné obrázky doporučuji navštívit http://www.fischersports.com/cz/Nordic.

Rossignol
Další z předních Evropských výrobců už tolik inovací nepřináší. Na svém webu vytěsnil BC a turistické běžky z klasiky do speciální kategorie Outdoor. Zrušil model BC 68, který se zbytečně přetlačoval s BC 70-tkou. A také v Evropě tuším dříve nenabízeli boty pro NN 75 BC X-11.

Web: http://www.rossignol.com/CZ/FR/home.html

Atomic
U Atomicu BC řadu výrazně zredukovali. Zrušili modely SIERRA (max. šířka 69) a BC LIGHT (max. šířka 52), v nabídce zůstali pouze MOUNTAIN BC a RAINIER.

Web: http://www.atomicsnow.com/en.aspx

Sporten
Český výrobce provedl jen změnu paintingu na možná osvědčených, ale poněkud obstarožních modelech.

Web: http://www.sporten.cz/cze/katalog/bezky/backcountry/

Hagan
Malý rakouský výrobce pro letošek nepředvedl nic nového a v jeho BC nordic nabídce zůstává jediný model bez jakékoliv změny.
Web: http://www.hagan-ski.com/hagan-tourenski/index

Tabulku produktů hodlám průběžně aktualizovat a zahrnout do ní i výrobce, kteří zatím své weby pro letošní sezónu neukázali. Každopádně jakmile se něco objeví dám vědět.

Honza












2 komentáře:

  1. You skipped Madshus madshus.com. They have a bunch of nice BC and XCD skis.

    OdpovědětVymazat
  2. Yes, but still no new products for this season...

    OdpovědětVymazat