středa 5. října 2011

Voilé Vector BC

Čistokrevné americké backcountry nářadí

Americká firma Voilé se specializuje na backcountry lyžování a snowboardnig. V její nabídce, ale dosud chyběly “light-touring, no-wax” lyže. Tuto mezeru se letos rozhodli zaplnit novinkou nazvanou Vector BC, která je no-vax variantou modelu Vector, oceněného Backcountry magazínem cenou “2012 Editors’ Choice”.


Zboží firmy Voilé se v Evropě úplně běžně neprodává, ale zase není problém si ho přímo u výrobce objednat. Takže koho by lákalo jezdit tuhle čistokrevnou Ameriku, má jedinečnou příležitost pořešit nákup, než napadne první sníh :)

Pro úplnost dodávám, že těmhle lyžím by asi nejvíc slušelo lehké vázko Voilé 3-Pin Cable a nějaké lehčí plasťáky (např. Garmont Excursion).

Recenzi od Backcountry Magazine najdete zde:
http://www.backcountrymagazine.com/index.php?option=com_content&task=view&id=650&Itemid=54

Stránky výrobce:
http://www.voile-usa.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Product_Code=5300&Category_Code=WN&Product_Count=6

Honza


4 komentáře:

  1. I seriously doubt if Excursions could be matched with these. Excursions are relatively soft and low, and do not give enough support for ankles to run skis wider than, let say, 70 mm at waist.

    OdpovědětVymazat
  2. Check this video:http://www.youtube.com/watch?v=3dWZAf4NS5E Garmont Excursion + Voile Carbon Surfs [178] 120/87/112mm

    OdpovědětVymazat
  3. Still doubt this. Video was done on quite easy, mellow slope. The real problem is effective edging - for my (limited) personal experience and opinions from telemarktalk.

    OdpovědětVymazat
  4. It is right if you prefer turning to touring :)

    OdpovědětVymazat