úterý 8. listopadu 2011

Sezóna 2011/2012: Co si letos (ne)koupíme - část 2.

Doplnění přehledu BC produktů pro letošní sezónu

Konečně se probudili i výrobci, kteří zatím nedávali jasně najevo, že produkty vystavené na jejich stránkách jsou aktuální pro letošní zimu a to mě vyprovokovalo k updatu přehledu BC vybavení (viz. tabulka).


Přidáni byli tito výrobci: Alpina, Salomon, Rottefella, Madshus, Crispi, Garmont, Scarpa

Z tabulky (měla teď být kompletní), plyne několik zajímavých věcí, kterých jsem si dřív nevšiml, např. že lyže Alpina X Terrain mají opravdu brutální sidecut.

Honza

9 komentářů:

  1. Ahoj Honzo a tohle znáš je to něco jako bežky a sněžnice vypadá to lákavě zkoukni ty videa http://www.marquette-backcountry.com/, a jakou výbavu planuješ letos poridit ??respektivě co bys nejradsi koupil u toho holana?

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Segi, koukal jsem a je to zajimavá vecička, osobně bych to viděl spíš na takové blbnutí v lese za barákem, než na nějaký delší tůry.Co se týče lyží, tak mě by lákaly nějaké XCD-čka (Madshus nebo Fischer), vázko asi Voilé 3-pin cable a boty buď Scarpa T4 nebo Garmont Excursion.

    OdpovědětVymazat
  3. zajimavy francouzsky eshop a stranky venovane backcountry http://www.aventurenordique.com/nordic-backcountry.html?p=3 nemel by byt problem s objednavkou zbozi...

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Honzo, co takhle ještě k výbavě na BC helmu? K2 dělá specielní helmu i s čepicí na BC, vím že to zní trochu divně, helma na běžky, ale když jedu u nás v Lužických horách sjezdem někde ve smrkovém, nebo bukovém lese, tak o tom docela uvažuju. Kdyby mi lyže rozhodila třeba nějaká zasněžená větev a já zamířil na nějaký ten strom, tak by to nebylo od věci. Jezdím na BC i do Českého Švýcarska a opět sjezdy mezi pískovcovými stěnami, zase by se helma hodila. Co ty na to?Petr Lužibor Kytlický

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Lužibore, jestli ta stopa, co jsme viděli loni v únoru svištět mezi stromy z vrcholu Sokola, byla tvoje, tak bys asi helmu nosit měl :) Nakonec můžeš ji mít přidělanou na báglu a brát si jí jen na sjezd. Můžu se zeptat co máš za lyže?

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Lužibore, tvůj poslední komentář tu nevidím, ale na mail mi naštěstí přišel. Jestli sjíždíš Sokola na Forestrech, tak klobouk dolů. Já jsem se o to taky pokoušel, ale vzdal jsem to po dvou obloucích, nakonec jsem ho sjel normálně po cestě s nalepenejma pásama, aby se to moc nerozjelo :)

    OdpovědětVymazat
  7. <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> <html> <head> <meta content="text/html; charset=UTF-8" http-equiv="Content-Type"> <title></title> </head> <body text="#000000" bgcolor="#ffffff"> Jasně, na Foresterech to jde v pohodě a když se to trochu rozjede, tak zvolním zatočením na vrstevnici.<br> <div class="moz-signature"><br> <br> </div> <br> Dne 12.12.2011 9:43, Posterous napsal(a): <blockquote cite="mid:4ee5becbdd78f_10263fa465a0daa42b@resque13.posterdev.com.tmail" type="cite"> <div style="width: 600px; font-size: 12px; font-family: Arial,Helvetica,sans-serif; line-height: 18px;" class="PosterousEmail"></div></body></html>

    OdpovědětVymazat
  8. Ale jo, na Foresterech se to dá v pohodě, když to víc jede, tak zvolním zahnutím na vrstevnici. Proto bych radši tu helmu, asi si jí koupím. Letos plánuju taky brody Křinice v zimě. Na BC k řece, v závěru sjezd roklí mezi pískovci, pak se převlíknu do neoprénu a dám si brody, a zpět opět na běžkách. To jsou moje akce...Lužibor

    OdpovědětVymazat